donderdag 9 juni 2011

voor de verandering...

weer een tasje. En ik weet nu hoe het komt dat ik steeds tasjes maak, ik heb geen zin om mijn broek af te maken, zo saaaaaii :).  Het model van het tasje heb ik bij Petra afgekeken, met toestemming :)
Ik heb gelijk even foto's gemaakt van het paspelen, dat is op deze manier echt niet moeilijk.  

Stik de paspel op de goede kant met de paspel naar de binnenkant wijzend. Gebruik een afstekende kleur voor het ondergaren, zodat je straks goed kunt zien waar de naad loopt. Ik heb zacht roze gebruikt in de spoel.

Dan draai je de stof om, goede kanten op elkaar op de andere stof, de paspel ligt ertussen. Stik nu over of net links naast de vorige naad, hier duidelijk zichtbaar door de lichte kleur.

Open vouwen en de paspel zit keurig op zijn plaats!


 Nou toch maar eerst mijn witte broek afmaken, bleh.

11 opmerkingen:

Danielle zei

Oh wat een mooi tasje! Hij ziet er echt mooi strak uit. Ik vind die snaps met bloemetje eronder ook zo leuk. Als mij snaps binnen zijn kom ik bij jou bloemetjes bestellen hoor!
groetjes Danielle

Collie-Collie zei

Wat een vrolijk tasje... inderdaa véél leuker maken dan zo'n saaie broek!!

Wat een leuke bloemversiering op het tasje. Ik lees hierboven bij Danielle dat het snaps zijn met bloemetjes... Nu heb ik in de wandelgangen wel over snaps gelezen, maar me er verder niet in verdiept, maar ik begrijp dat je er bloemetjes tussen kunt zetten??

Leuk!

Groetjes, Collie

Lilian zei

Hallo Collie,
op mijn blogje onder leuke webwinkels staat de winkel van Wendy, http://www.mardag.nl/catalog/. Zij heeft de fijnste tangen en is ook goedkoop, bovendien heel erg lief! Daar heb ik mijn tang vandaan. De bloemetjes leg je er tussen als je de drukker dicht knijpt. Het grappige met deze drukkertjes is nl dat ze makkelijker sluiten als er veel stof tussen zit, dus daarom zijn die bloemetjes ook nog een heel praktisch!
Danielle, ik heb heeeel veel leuke bloemetjes nu, net weer nieuwe erbij geplaatst, die zitten op het tasje.

PeTrA zei

Oooh die is mooi zeg!! Heel leuk met dat bolletjesband ertussenuit! Heerlijk zulke tasjes.. kan er geen genoeg van krijgen ;-)

groetjes.. Petra

Stoffenjunkie zei

Wat een supervrolijk tasje!!!

haha, witte broeken die uitgesteld worden, heel herkenbaar, ben hier nog niet eens begonnen met de zomerbroeken die ik van de winter al ingepland had.

Super leuk ook zo met die snaps en bloemetjes en gepaspelde bolletjesrandje.

Groetjes Denise

Vlijtige Lies zei

Wat een snoepje!En wat is er nu relaxer als leuke tasje maken???Ik kan er ook geen genoeg van krijgen... deze is ook weer erg mooi.Ga gelijk eens kijken in je shop voor die 'blommetjes'!De kamsnap heb ik inmiddels ook gekocht,ideaal!

Mama C zei

Oh wat een snoepie! Ben zelf juist bezig met een Lieselotte (e-book FM), ook zo'n leuk projectje om te maken. De bloementjesversiering zal ik ook onthouden!

Enne, succes met je broek ;-)

Mirella zei

wauw.. super tasje zeg!!!
Geweldig die bloemen, ga meteen bij je bestellen nu ;-)

Vraagje: welk model heb jij gebruikt vh tasje? is het een handig model als toilet tas? ;-)

Lilian zei

Hoi Mirella, het patroontje heb ik afgekeken van Petra's blog. De link http://pigje.blogspot.com/2011/05/messengerbag-toillet-en-makeuptasje.html
De zijkanten heb ik naar eigen idee wat ruimer gemaakt en de rand gewoon heel lang en pas afgeknipt toen ik hem rond aan het stikken was en bijna rond was.
Jouw verzameling tasjes met links erbij is heel handig, heb alweer een leuk tasje gezien, heel makkelijk maar leuk!! Deze:
http://threebears.wordpress.com/2007/10/15/little-boxy-pouch-tutorial/. Die ga ik zeker maken!

Jeannette zei

Wat een snoezig tasje zeg! Heel leuk! Vooral de details zijn erg leuk!

Groetjes Jeannette

Heidi zei

Wat een leuk tasje zeg! En de bloemetjes zijn ook super, die ga ik binnen kort bestellen bij je!

Groetjes Heidi